Alles over cocktail shakers

Lijken cocktail shakers voor jou een overbodig hulpmiddel? Ben jij een van die drinkers die afhankelijk zijn van het bouwen van drankjes direct in het glas? Lijkt het schudden van drankjes een gedoe dat te veel tijd kost?

Als je een van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, sta me toe het argument te geven waarom je cocktail shakers in je leven nodig hebt.

Wat doe je met een cocktail shaker?

Het primaire doel van het shaken van cocktails is om alle ingrediënten van de drank volledig te integreren om een ​​mooie mix van smaken te creëren. De shake is de meest grondige manier om drankjes te mixen en, als je het merkt, raden de meeste cocktailrecepten deze techniek aan.

Het secundaire voordeel van schudden is een goede verdunning van water. De hoeveelheid tijd dat een drankje tijdens het shaken in wisselwerking staat met ijs, is net lang genoeg om de perfecte hoeveelheid water aan de mix toe te voegen, wat resulteert in een gladder afgewerkte cocktail.

Breek weg van de standaard mixdrank en geniet van een martini of twee! Door vast te houden aan de lange mixdrank, beperk je jezelf van het genieten van deze fantastische, diverse groep cocktails.

Hoewel het misschien mogelijk is, kun je niet genieten van een van de martini’s zoals ze bedoeld waren zonder cocktail shakers. De meeste martini’s worden geschud en zelfs degenen die worden geroerd, hebben op zijn minst een zeef nodig om het ijs te verwijderen.

Ontdek een ruim ‘assortiment’

Als je verder kijkt dan de vele drankjes die ‘martini’s’ worden genoemd, zul je merken dat cocktail shakers een geheel nieuwe reeks cocktails opent om te ontdekken.

Cocktails zijn leuk en het mixen ervan moet net zo leuk zijn als het drinken ervan! Je schudden voegt niet alleen een beetje flair toe aan je persoonlijke imago, maar het is ook een geweldige training voor je armen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *