Je lekkerste fles wijn koop je zo

      Geen reacties op Je lekkerste fles wijn koop je zo

Wanneer je al langere tijd wijn drinkt, weet je ondertussen vast al wat je favoriete wijnen zijn. Is dit niet het geval? Dan kan het juist moeilijk zijn om een lekkere fles wijn te vinden. Keuze is er natuurlijk genoeg, maar dat is vaak juist het probleem. Er is zoveel keuze dat men al snel overweldigd raakt. Daarom hebben wij een artikel geschreven, om je te informeren over hoe je een lekkere fles wijn vindt. Wil je port kopen? Rode of witte wijn? Lees dan snel verder.

Vintage 1995

De zoektocht

Natuurlijk moeten we je meegeven dat het vinden van je favoriete wijn, een kwestie is van veel uitproberen. Het komt niet vaak voor dat de eerste fles wijn die koopt, gelijk je favoriet wordt. Test dan ook veel uit, en probeer bijvoorbeeld eerst eens een paar goedkopere flessen. Schrijf vervolgens op wanneer je een goede fles tegenkomt. Schrijf op wat voor soort wijn het is en waar het vandaan komt. Dit kan helpen bij het vinden van soortgelijke wijnen. 

Wanneer je jouw eerste flessen wijn gaat kopen, kun je het beste advies vragen bij je slijterij. Dit is een logische stap, maar vaak wel de beste. Een verkoper heeft als het goed is voldoende kennis om je te voorzien van advies. Vraag ook zeker naar de favorieten van de verkoper. Dit brengt je vaak op wijnen waar je zelf in eerste instantie niet aan had gedacht.

Sancerre rose

Mocht je al een beetje weten wat je smaak is, dan is het ook een goed idee om je wijn online te kopen. Er zijn webwinkels met een zeer breed assortiment, waar je rustig kunt kijken naar een goede fles wijn. Het voordeel is dat je niet eens meer de deur uit hoeft om je wijnen aan te schaffen.