Recept om voedselverspilling thuis te verminderen

We weten hoe lastig het kan zijn om etensresten thuis op te gebruiken, dus we hebben het gemakkelijkste en beste recept van het internet verzameld om restjes op te gebruiken en voedselverspilling te verminderen. Bij Disposable Discounter denken ze ook aan het milieu met bijvoorbeeld de ‘Sowieso Bio!’ lijn, dus mocht u nog iets nodig hebben voordat u aan dit recept begint – haal dan uw benodigdheden bij disposablediscounter.nl.

Aardappelschillen soep

Nieuwe recepten betekenen niet altijd vanaf nul beginnen met een set ongerepte ingrediënten, deze heerlijke soep is daar een briljant voorbeeld van, geef het eens een kans!

Ingrediënten

20g boter, koolzaad of zonnebloemolie

Ongeveer 200g aardappel schillen (ongeveer net zoveel als je zou krijgen van de voorbereiding van een fatsoenlijk formaat dienblad van geroosterde aardappelen)

1 laurierblad

Gebakken saliebladeren

Zout en versgemalen zwarte peper

500ml kippen- of groentebouillon

1 grote of 2 middelgrote uien, in blokjes gesneden

500ml volle melk

2 el fijngehakte peterseliebladeren (optioneel)

Helder gegrild spek (optioneel)

Instructies

Verhit de boter of olie in een middelgrote pan op een middelhoog vuur en voeg de uien, laurier en een goede snuf zout toe. Bak zachtjes, tot de uien zacht zijn, maar niet veel kleur hebben aangenomen, ongeveer 10 minuten.

Voeg de aardappelschillen toe en geef alles een heel goede roer voor een minuut.

Giet de melk en bouillon erbij, breng goed op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat zachtjes sudderen tot de schillen zeer mals zijn en dan nog eens 10 minuten laten doorkoken.

Haal het van het vuur en koel ietsje, dan pureer je het in een voedsel processor, blender of met behulp van een staafmixer tot zeer glad mengsel.

Breng de soep terug in de pan en warm zachtjes op. Breng goed op smaak met zout en peper en roer de gehakte peterselie er doorheen.

Serveer in opgewarmde kommen, gegarneerd met gebakken saliebladeren en scherven van knapperig gegrild spek, als je wilt. Werk af met een royale sleur van peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *