Stop food waste en consuminder

Door minder te consumeren, ofwel consuminderen, kun je behoorlijk bijdragen aan het stoppen van voedselverspilling. Wanneer je simpelweg minder koopt zul je ook merken dat je minder weggooit en dit draagt bij aan een beter milieu. Je zelf houden aan een aantal kleine regels draagt bij dat je per week veel minder voedsel bij het afval doet. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. 

Koop minder en geniet meer

De meeste mensen gaan 1 a 2 keer per week naar de supermarkt om eten te halen. Niet omdat het leuk is, maar omdat het gewoon noodzakelijk is. Wanneer je voorbereid naar de supermarkt gaat zul je veel minder producten kopen. Maak een boodschappenlijstje met de dingen die je echt nodig hebt en koop ook niet meer dan dat. Naast de boodschappen in de supermarkt kun je nog minder eten kopen.

In een restaurant hoef je niet altijd voor-, hoofd-, en nagerecht te eten. Door alleen te kiezen voor een heerlijk hoofdgerecht zul je er extra van genieten en krijg je waarschijnlijk ook alles op wat er geserveerd wordt. Ook wanneer je eten online besteld kan het altijd wel iets minder. Zo kun je cupcakes bestellen of brownies per post laten bezorgen in plaats van een hele taart. Of kies voor een klein menu wanneer je eten laat bezorgen. Er zijn genoeg manieren om te consuminderen en  voedselverspilling tegen te gaan.

Denk aan een ander en geef wanneer nodig

Ondanks dat we jaarlijks kilo’s met voedsel weggooien zijn er ook voldoende mensen die niet genoeg te eten hebben. Wanneer je veel producten in huis hebt en eigenlijk wel weet dat je er niks mee gaat doen kun je het beter schenken aan iemand die het wel kan gebruiken. Zeker lang houdbare producten kun je beter weggeven dan dat ze jaren bij je in de kast liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *