Transformeer je simpele zwarte koffie op deze vier manieren

Koffie is iets wat een groot deel van de mensen dagelijks drinkt. Vaak wordt er suiker en/of koffiemelk aan toegevoegd, maar het wordt ook vaak zwart gedronken. Als je je simpele zwarte koffie zat bent, kan het fijn zijn om het een keer om te gooien en wat nieuws te proberen. Of als je gewoon erg van koffie houdt, moet je het eigenlijk allemaal een keer geprobeerd hebben. De volgende vier ideeën zullen jou helpen om andere soorten koffie te proberen. 

Je eigen pumpkin spice latte

Ben jij ook zo’n fan van de pumpkin spice latte van Starbucks? Probeer hem dan zelf thuis te maken. De eerste stap is het verwarmen van een eetlepel pompoenpuree met 200 milliliter melk, een theelepel suiker en een halve theelepel pumpkin spice mix. Dit kan je het beste in een pannetje aan de kook brengen. Vergeet niet te roeren! Haal vervolgens het mengsel van het vuur. Nu kan je een espresso en vanille extract naar smaak toevoegen. En daar is ie, je eigen pumpkin spice latte! 

Maak hem met ijs

Tegenwoordig drinken veel mensen ijskoffie. De naam verklapt al eigenlijk wat het is. Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Maak een kop sterke koffie en voeg hier eventueel suiker aan toe. Vul je glas vervolgens met ijsklontjes en voeg hier je kop gemaakte koffie aan toe. En voilà, je hebt een overheerlijke kop ijskoffie. 

Voor de chocoladeliefhebber

Chocolade kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Chocoladekoffie kan op verschillende manieren worden bereid. Maak als eerst je favoriete koffie zoals je dat normaal ook doet. Voeg hier net zoveel warme chocolademelk aan toe als jij wil. Roer dit door en jouw chocoladekoffie is klaar. En om het echt af te maken, kun je er slagroom aan toevoegen. 

Een andere manier om chocoladekoffie te maken is door een eetlepel oploskoffie, eetlepel cacaopoeder en twee eetlepels suiker te mengen. Als je dit gedaan hebt, doe je er een laagje kokend water bij. Dit roer je goed door zodat er een papje ontstaat. Vervolgens schenk je jouw mok of glas vol met kokend water en kun je genieten van jouw chocoladekoffie. 

Dalgona of ‘whipped’ koffie

Houd je van karamel? Dan is Dalgona of ‘whipped’ koffie wellicht iets voor jou. Deze koffie is de afgelopen tijd een enorme trend geworden. Voor Dalgona koffie heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je maakt deze koffie met instantkoffie.  Gooi twee eetlepels instantkoffie, twee eetlepels suiker en twee eetlepels water in een kom. Vervolgens mix je dit goed met een mixer of een garde. Het is de bedoeling dat het een luchtig mengsel wordt. Is dit gelukt? Voeg dan dit mengsel toe aan een glas met koude melk. Genieten maar!

1 thought on “Transformeer je simpele zwarte koffie op deze vier manieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *