Vijf lekkere winter biertjes voor jou op een rij!

Februari komt er bijna aan en het lijkt erop dat het nu pas echt winter gaat worden. De afgelopen week is het veel kouder geweest dan oktober, november en december bij elkaar. De winterjassen hoeven dus voorlopig nog niet de kast en we hebben gelijk een goed excuus om alcoholische drankjes te drinken om onszelf warm te houden. Heerlijke alcoholische drankjes zijn natuurlijk de zwaardere bieren. In deze blog deel ik mijn favoriete winter biertjes.  

 

Man in Black Can 

De Man in Black Can is een IPA beer van brouwerij het Uiltje in Haarlem. Het leuke aan de biertjes van Uiltje is dat de blikjes altijd leuk zijn opgemaakt met een stripfiguurtje en er een verhaaltje bij hoort. Dit IPA biertje is een best wel sterke want het telt maar liefst 8% alcohol. Wees dus voorzichtig tijdens het drinken. De hopsoorten die de brouwerij gebruikt heeft zijn Chinook, Simcoe, Citra & Cascade. 

 

Hertog Jan Grand Prestige

Geliefde biertjes onder het Nederlandse volk zijn natuurlijk die van Hertog Jan. Ook heeft de bierbrouwerij een zwaarder biertje in het assortiment. Het is de Hertog Jan Grand Prestige en telt maar liefst 10% alcohol. De smaak heeft een mix van chocolade en koffie met zoete karamel en rozijnen vleugjes. Het bier heeft meerdere gouden medailles gewonnen en krijgt maar liefst een gemiddeld cijfer van 8,7.  Het biertje past goed bij gekruide, vlees en zoete gerechten. 

 

N’ICE Chouffe

Een ander biertje dat heerlijk is op een winterse dag is de N’ICE Chouffe van de Achouffe brouwerij. Dit biertje is lekker om te drinken op een avond vlak voor het slapen gaan onder het genot van een goed boek. Wel moet je snel zijn met dit bier in huis halen, want het is alleen maar verkrijgbaar tot half februari. Het biertje is lekker bij kazen, zoete en vleesgerechten. 

 

Liefmans Goudenband 

Dit echte winter biertje is gerijpt op houten vaten. Liefmans Goudenband is de wintervariant van het bekende zomerse fruitbiertje van het biermerk. Aroma’s van kersen en vanille zijn zeker te proeven naast de houtsmaak. De nasmaak is erg fruitig. Het biertje heeft een mooie 8% alcohol. Het biertje past erg goed bij gevogelte gerechten en romige kazen. 

 

La Trappe Quadrupel

Voordat de blog wordt afgesloten noem ik graag nog het speciaal biertje van La Trappe brouwerij de Quadrupel. Dit is een winter biertje met maar liefst 10% alcohol.  Het recept is al op de markt sinds 1991. Het biertje heeft associaties van kruidnagel en noten met aroma’s van vanille, banaan en rozijnen. Het biertje past prima bij gekruide gerechten en pittige en belegen kazen.