Voor het eerst je schoonouders ontmoeten

      Geen reacties op Voor het eerst je schoonouders ontmoeten

Wanneer je een nieuw relatie begint is het ontzettend spannend natuurlijk. Je loopt met je hoofd in de wolken en je nieuwe partner is het enige waar je aan kunt denken. Er zijn een heleboel nieuwe ervaringen die je met je partner zult hebben. Als alles goed gaat bloeit er een prachtige relatie op. Als de relatie goed gaat zul je natuurlijk uiteindelijk natuurlijk je schoonouders gaan ontmoeten. Dit kan ontzettend spannend zijn. Je wilt natuurlijk dat de ouders van je geliefde een goede indruk van je hebben. Want als ze je niet aardig vinden zullen ze mogelijk spanningen veroorzaken in je relatie. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks om een betere indruk te maken op je ouders.

Praat met je partner

Wanneer je de ouders van je partner gaat ontmoeten is het natuurlijk erg spannend. Nog voordat de ontmoeting plaats vindt is het eerste wat verstandig is om met je partner te praten over de geplande ontmoeting en wat zijn of haar ouders voor persoonlijkheden hebben. Dit kan zeer handig zijn als er bijvoorbeeld cultuurverschillen zijn. Wanneer er cultuurverschillen zijn tussen de twee families, kan dit onbedoeld tot conflicten leiden.

Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld een relatie met een Amerikaans-Chinese vriendin. Ze is zelf behoorlijk Westers ingesteld maar haar ouders zijn traditioneel Chinees. Daarom was het zeer belangrijk dat ik en mijn vriendin een gesprek hadden over wat haar ouders van mij zouden verwachten vanuit haar cultuur.

Breng wat mee

Logischerwijs is het een goed idee om iets mee te nemen. Wanneer je voor eten bent uitgenodigd door de ouders van je liefde is het bijvoorbeeld een goed idee om een fles wijn mee te nemen. Maar iets anders is natuurlijk ook een goed idee. In Chinese cultuur is vooral belangrijk aangezien giften ontzettend belangrijk zijn inde cultuur overeen.

Help mee en wees respectvol

Wanneer je gaat dineren bij de ouders van je vriend of vriendin is het natuurlijk netjes om mee te helpen met tafeldekken en afruimen en de afwas als dat mogelijk is. Wees netjes en respectvol en natuurlijk wees niet te klef met je vriend of vriendin voor zijn of haar ouders. Dit is vooral belangrijk als het om je vriendin gaat aangezien haar vader waarschijnlijk niet graag ziet dat een jongeman aan zijn dochter zit.

Geef een bedankje

Dit is een hele goede manier om na de ontmoeting nog eens extra een goede indruk te maken. Je kunt bijvoorbeeld bedankt chocolade sturen. Met chocolade bedankjes zal je nog eens je intentie tonen dat je serieus bent over de relatie.