Voorkom voedselverspilling met je eigen bedrijf!

Ben je van plan om een eigen bedrijf te gaan beginnen of ben je onlangs al begonnen aan je eigen bedrijf? Dan moet je er op letten dat er vaak ook een aantal praktische zaken om de hoek komen kijken waar je waarschijnlijk nog niet echt bij stil had gestaan. Je bent waarschijnlijk druk bezig met het uitbouwen en het laten groeien van je bedrijf en ervoor zorgen dat je klanten zo goed mogelijk bediend worden. Helemaal niet raar. Toch is het slim om een aantal dingen op een rijtje te hebben en zeker wanneer je gaat ondernemen. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat er een aantal dingen per ongeluk bij in schieten! In deze blog geven we je een aantal van deze voorbeelden zodat jij niets vergeet en lekker kan blijven ondernemen.

Denk aan je personeel

Iets wat je waarschijnlijk niet snel zal vergeten maar wel waar de meeste ondernemers net even te laat mee beginnen. Daarom is het slim om van te voren een aantal vaste datums in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket. In zo’n kerstpakket kan je bijvoorbeeld thee cadeau doen en voor de liefhebbers eventueel een koffiemolen cadeau geven. Dit zijn dingen die leuk zijn om te geven en waar je personeel ook echt daadwerkelijk wat aan heeft.

Voorkom voedselverspilling op de werkvloer

Het is slim om op te letten wat je met elkaar afspreekt op gebied van lunchen. Veel bedrijven bieden een lunch aan, maar als beginnende ondernemers is dit waarschijnlijk nog niet van toepassing. Toch is het belangrijk om hier over na te denken om voedselverspilling tegen te gaan. Het is namelijk zo dat je ziet wanneer personeel een eigen lunch meeneemt en uiteindelijk toch iets besteld wordt op de werkvloer dat eigen lunch wordt weggegooid, en dat willen we natuurlijk voorkomen. Het is daarom slim om ervoor te kiezen om bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in te lassen waarop je gezamenlijk allemaal wat gaat bestellen. Je kan dit bijvoorbeeld doen op een vrijdagmiddag wanneer iedereen ongeveer zijn werk van die week aan het afronden is. Hierdoor weet ook iedereen waar hij of zij aan toe is.

MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)

Naast voedselverspilling zijn er ook andere dingen waar je als ondernemer op kan letten zodat je maatschappelijk aan het ondernemen bent. Denk bijvoorbeeld aan afvalverwerking. Zorg ervoor dat je het afval scheidt en dat het uiteindelijk in de juiste containers komt. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *