Wat in koffie slecht voor je is

We weten allemaal dat er cafeïne in koffie zit en dat hier wellicht ook negatieve gevolgen aan zitten. Grotendeels van de stofjes die in koffie zitten zijn niet perse slecht voor je maar er kunnen negatieve effecten zijn van koffie in het algemeen. De maatstaf is dat te veel nooit goed is maar het is belangrijk om te weten wat eventuele bijwerkingen kunnen zijn. 

Cafeïne

Voor veel mensen heeft het effect van cafeïne een positieve werking. Het vechten tegen vermoeidheid en concentratie verhogen is iets waar mensen graag koffie voor gebruiken. Jammer genoeg is kan cafeïne ook er voor zorgen dat je bloeddruk stijgt. 

Verder kan de koffie effect hebben op de cortisol in je lichaam, dit is een stress verhogend hormoon. Deze energie die er dan vrijkomt wordt dan weer opgeslagen in het lichaam. 

Verslaving

Verslavende middelen zitten over en dus ook in koffie. Als je gewend bent aan ongeveer 4 of 5 kopjes per dag en vanuit hier stopt zullen je ontwenningsverschijnselen vertonen. Dan zal je lichaam verlangen naar koffie om weer cafeïne binnen te krijgen.  

Uiteindelijk zal je ook last hoofdpijn kunnen krijgen door te veel koffie te drinken. Je aderen verstijven door de koffie en dus als je geen koffie drinkt ontspannen ze weer en zal de hoofdpijn ook wegvagen. 

Natuurlijk is er niks slechts aan één kopje koffie in de ochtend en dus zal een kopje koffie van de koffieautomaat bedrijf niet al te erg zijn.


Bron: https://www.giocoffee.nl/