Wat is rozemarijn en hoe gebruik je het?

      Geen reacties op Wat is rozemarijn en hoe gebruik je het?

Rozemarijn is een veelgebruikt kruid in de keuken. Het geeft een heerlijke smaak aan diverse gerechten en het is ook niet voor niets geliefd bij veel culturen. Hier komt nog eens bij dat Rozemarijn niet alleen heel lekker is, maar ook nog heel veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Ben jij benieuwd geworden en wil je meer weten over dit bijzondere kruid? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat is Rozemarijn?

Rozemarijn is een kleine struik met kleine blaadjes en takjes zo smal als naaldjes. De takjes hebben een eerlijke aroma en kruidensmaak. Het is dan ook niet gek dat Rozemarijn veel wordt toegepast in gerechten met aardappels en vlees, zoals lam en rundvleesgerechten. Rozemarijn kun je verder heel het jaar door gebruiken. Naast Rozemarijn als heerlijke smaakmaker, wordt dit kruid ook veel toegepast in cosmetica. Er bestaan diverse gezichtsproducten, zoals gezicht crème, waar Rozemarijn in verwerkt zit. Dit helpt je huid elastisch te houden en tegelijkertijd veroudering tegen te gaan.

Gezondheidsvoordelen

Zoals we net al benoemden brengt Rozemarijn veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Ten eerste is dit kruid een bron van antioxidanten en is het heel goed voor je spijsverteringen luchtwegen. Zeker bij vastzittend slijm kan Rozemarijn je luchtwegen verlichting geven. Ook verbetert Rozemarijn je bloedcirculatie, waardoor je minder last kun hebben van koude handen en voeten bijvoorbeeld. Hiernaast is dit ook erg handig bij mensen die last hebben van een lage bloeddruk. Verder kan Rozemarijn bijdragen aan het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Op ten duur is dit weer beter voor je lever en nieren en zul je merken dat als je last hebt van erge hoofdpijn, dit ook af zal nemen. Rozemarijn heeft ook een gunstige invloed op je metabolisme. Zo helpt Rozemarijn bij een hoog cholesterol en een verstoorde bloedsuikerspiegel.